Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин віддасть мандат за 60 тисяч

Вівторок, 3 липня 2007, 18:54

Екс-спікер Верховної Ради Володимир Литвин хоче запровадити у своїй Народній партії пряму залежність депутатів від їх виборців при пропорційній системі виборів.

Згідно з задумом Литвина, місця у парламентській фракції Народної партії отримають ті, хто набере більше голосів у своїх округах, повідомляють Українські новини.

Решта муситиме поступитися значками депутатів Верховної Ради на користь своїх, більш ефективних у плані менеджменту, колег по партії. Навіть якщо у виборчому списку вони стояли вище.

"Ці в нас питання стоять по-революційному просто: один мандат - шістдесят тисяч голосів. Ми погодилися, що область буде визначати, кого вона делегує: чи то керівника регіональної партійної організації, чи іншу людину. Зберуть вони сто двадцять тисяч голосів - їхні два мандати", - пояснив Литвин.

"Кожен кандидат погодився, що вони зафіксують відповідні заяви, що вони не хочуть бути депутатами, якщо не набрали відповідної кількості голосів. Тоді він перед колегами скаже: "Я не маю морального права бути у Верховній Раді". І на його місце прийде той, хто стояв нижче нього, далі від першої частини списку, який мобілізував, переконав людей у тому, що його необхідно підтримати", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування