Зварич роз’яснив Морозу, що його задум не вдасться

Вівторок, 3 липня 2007, 19:02

Внести зміни в Конституцію на позачерговій сесії парламенту неможливо, вважає представник президента в парламенті Роман Зварич.

"Відповідно до розділу 13 Основного закону, вносити зміни до Конституції України можна лише на чергових сесіях", - сказав він в інтерв’ю сайту RAZOM.

"Це також випливає із окремого рішення Конституційного Суду і самого тексту Конституції. В протилежному випадку можна було б змінити Основний закон протягом двох днів", - додав Зварич.

"Тобто, за логікою Мороза, в останній день чергової сесії можна прийняти закон про внесення змін до Конституції у першому читанні, а наступного дня, на позачерговій сесії, остаточно змінити Основний закон. Такі плани спікера п’ятого скликання суперечать положенням, які передбачені 13 розділом Конституції. У ній прописано, що зміни до Основного закону приймаються лише на двох чергових сесіях ВР", - заявив представник президента.

Як відомо, у вівторок голова ВР п’ятого скликання Мороз заявив, що в нього є необхідна кількість депутатських заяв для скликання позачергової парламентської сесії. Екс-спікер також не виключає , що на позачерговій сесії можуть розглядатися проекти змін до Основного закону.

Водночас Зварич нагадав, що парламент втратив свою повноважність.

"Про які компетенції ВР цього скликання ми можемо говорити? Мороз вчергове демонструє свою згубну позицію, розуміючи, що на позачергових виборах його політична сила отримає удар, який може бути смертельним для СПУ", - наголосив Зварич.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...