Світовий банк готовий дати 500 млн. дол. через "складну ситуацію в Україні"

Середа, 4 липня 2007, 09:45

Світовий банк ухвалить рішення про надання Україні $500 млн. у рамках проекту "Друга позика на політику розвитку" протягом найближчого тижня.

Про це повідомило Міністерство фінансів у вівторок, із посиланням на підсумки зустрічі першого віце-прем'єр-міністра Миколи Азарова і директора СБ по Україні, Бєларусі і Молдові Пола Бермінгхема.

"Я проведу консультації з керівництвом у Вашингтоні і Світовий банк дасть свою відповідь Україні не пізніше ніж за тиждень", - цитується в повідомленні Мінфіну Бермингхем.

За його словами, представники СБ розуміють складну ситуацію в Україні, за якої не всі необхідні законодавчі акти могли бути прийняті.

У цілому, за даними Мінфіну, зустріч була присвячена обговоренню стратегії партнерства між Україною і СБ на 2008-2011 року, що готується з жовтня-2006 і буде винесена на розгляд Ради директорів СБ у вересні-2007.

Як повідомлялося, уряд України розраховує в поточному році на залучення коштів у рамках проекту "Друга позика на політику розвитку" у розмірі $500 млн. для реформування ключових секторів економіки України.

У випадку ухвалення стратегії партнерства зі СБ на 2008-2011 року уряд планує щорічно залучати $0,8-1 млрд кредитних коштів банку.

Україна стала членом СБ у 1992 році. Банк із 1992 року схвалив для України кредити на суму близько $5 млрд у рамках 36 проектів і програм - з цієї суми на сьогодні Україна вже одержала близько $3,9 млрд.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News