Ющенко зобов’язав Януковича провести вибори

Середа, 4 липня 2007, 13:37

Президент Віктор Ющенко зобов'язав органи центральної і місцевої влади забезпечити проведення дострокових виборів до Верховної Ради 30 вересня.

Відповідний указ Ющенко підписав у середу, повідомляє прес-служба президента.

Указ визначає одним із пріоритетів реалізації конституційних прав і свобод громадян України створення належних умов для проведення законних, демократичних, вільних і прозорих позачергових парламентських виборів.

Саме з цією метою в документі прописано низку конкретних доручень із забезпечення вільного волевиявлення та зміцнення довіри населення до інститутів державної влади.

Згідно з указом місцева влада має не допустити під час виборчої кампанії будь-яких проявів адміністративного тиску, незаконного втручання у виборчий процес, а також унеможливлення використання посадовими особами службового становища для підтримки окремих політичних сил чи кандидатів.

Крім того, органи виконавчої влади та місцевого самоврядування мають вжити передбачених законом про вибори заходів із забезпечення підготовки повних і достовірних виборчих списків на дільницях та їх оперативного уточнення в разі потреби.

Мінфінансів та Головне контрольно-ревізійне управління разом із НБУ та ЦВК мають забезпечити фінансування видатків із Держбюджету на вибори – в повному обсязі і в строки, передбачені законом про вибори.

МЗС разом з Центральною виборчою комісією мають вжити необхідних заходів для забезпечення участі офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій на виборах 30 вересня.

Указом також передбачається необхідність забезпечення рівних умов роботи ЗМІ з висвітлення перебігу виборчої кампанії, поширення повної та об'єктивної інформації про політичні партії, їх виборчі блоки та кандидатів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування