Компанія Пінчука заробила мільярд на колесах

Середа, 4 липня 2007, 14:41

Трубно-колісна компанія "Інтерпайп" (Дніпропетровськ), згідно з даними фінансової звітності по МСФО, за підсумками 2006 року дістала чистий прибуток у розмірі 1 млрд 98,265 тис. грн, при цьому доподатковий прибуток склав 1 млрд 501,514 тис. грн.

Як повідомляється в прес-релізі компанії в середу, виторг від реалізації продукції за рік склав 7 млрд 280,018 тис. грн.

При цьому прибуток компанії до відрахування відсотків, податків і негрошових витрат (EBITDA) досяг 1 млрд 887,006 тис. грн.

Аудиторський висновок про фінансову звітність "Інтерпайпу" за минулий рік підготувала міжнародна аудиторська компанія Ernst&Young.

Як пояснюється в документі, ключовим для "Інтерпайпу" є ринок труб для нафтогазової промисловості: у 2006 році близько 65% загального виторгу після реалізації її трубної продукції отримано від продажів підприємствам нафтогазового комплексу.

Крім цього, відзначено ріст споживання труб у машинобудуванні і будівництві, що, у свою чергу, призвело до підвищення попиту на спеціальні труби і труби загального призначення.

"Стратегічним напрямком для "Інтерпайпу" є збільшення виробництва і реалізації безшовних труб.

Так, у 2006 році близько 78% загального виторгу від реалізації трубної продукції отримано в результаті продажу даного виду труб.

За результатами року "Інтерпайп" стала дев'ятою за обсягом продажів серед світових виробників безшовних труб, третім виробником у СНД і найбільшим виробником в Україні.

Частка компанії на світовому ринку безшовних труб склала 2%, на ринку СНД - 15%, на внутрішньому ринку - 51%", - констатується в прес-релізі.

"Інтерпайп" також є третім світовим виробником залізничних коліс усіх типів з часток світового ринку в сегменті залізничних коліс 12,8%.

За даними Європейської асоціації залізниць, "Інтерпайп" визнано найбільшим міжнародним експортером залізничних коліс за підсумками 2006 року.

Компанія поставляє трубну і колісну продукцію більш ніж 5 тис. покупців у 75 країнах світу.

У 2006 році її експортні продажі склали 78,5% загального розміру виручки трубного бізнесу і 46,2% загального розміру виручки колісного бізнесу.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...