Шуфрич присвятить своє життя тому, щоб посадити Гелетея

Середа, 4 липня 2007, 15:52

Міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич упевнений, що дострокових парламентських виборів в Україні не буде.

Про це він сказав у середу на прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.

"Сьогодні є статистика, що 51% населення України вважає, що виборів не буде. Я себе приєдную до них", - сказав Шуфрич.

"Віз виборів треба запрягати гарними кіньми, щоб він швидко рухався. У мене таке відчуття, що на Банковій цей віз запрягли лебедем, раком і щукою, тому віз поки що не їде", - додав міністр.

На його думку, зараз Центральна виборча комісія "не знає, куди бігти", і, за його даними, члени ЦВК хочуть піти у відпустку до 22 липня.

Крім того, Шуфрич зазначив, що 79% українців вважають, що дострокові вибори кризу не вирішать.

"Я справді боюся, що дострокові вибори тільки поглиблять суперечку і кризу в країні", - сказав додавши, що "вся катавасія" сталася "через імперативний мандат", утім зараз, перед можливими достроковими виборами, це питання не вирішене.

"Тут чомусь принциповість Банкової зведена до нуля", - зазначив міністр.

На думку Шуфрича, вибори хочуть провести виключно заради виборів, щоб переформатувати коаліцію. При цьому він висловив переконання, що формат коаліції не зміниться.

На запитання, чи буде він балотуватися за списком Партії регіонів, Шуфрич відповів, що в 2006 році він одержав запрошення від лідера цієї політичної сили Віктора Януковича і "друзів з Партії регіонів", утім, поки виборів немає, говорити про це рано.

Шуфрич переконаний, що конституційних підстав для проведення дострокових виборів немає.

Він також пообіцяв присвятити своє життя тому, щоб командувач Внутрішніх військ МВС України Олександр Кіхтенко і начальник Управління державної служби охорони Валерій Гелетей були засуджені "за введення Внутрішніх військ до Києва і захоплення Генеральної прокуратури".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування