Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вінський натякнув Морозу, що в арсеналі Ющенка ще є інструменти

Середа, 4 липня 2007, 15:53

Депутат Верховної Ради Йосип Вінський вважає, що голова Верховної Ради Олександр Мороз відмовився від підписаних 27 травня домовленостей із президентом Віктором Ющенком й прем'єр-міністром Віктором Януковичем про позачергові вибори парламенту.

Про це сказано у повідомленні прес-служби Блоку Юлії Тимошенко з посиланням на заяву Вінського, текст якої мають Українські Новини.

"Абсолютно очевидно, що Олександр Мороз від свого підпису під заявою відмовився, тобто де-факто один з учасників домовленостей уже зірвав їх", - сказав Вінський.

На його думку, така позиція Мороза обумовлена його бажанням залишитися головою парламенту.

"І рік тому, і зараз кожен його вчинок мотивується цим бажанням. Він розуміє, що в рамках підписаних домовленостей, у рамках майбутньої передвиборної кампанії він у кріслі спікера не залишиться. Тому його основна лінія - затриматися в кріслі голови Верховної Ради. От і все, дуже проста логіка", - припустив Вінський.

Водночас він зазначив більш стійку порівняно з Морозом позицію Януковича щодо виконання домовленостей.

"Віктор Янукович прекрасно розуміє, що без проведення виборчої кампанії уряд виявиться у вкрай складній ситуації, до того ж у президента ще не всі інструменти вичерпані", - цитує слова Вінського прес-служба.

Як повідомляло агентство, 27 травня Ющенко, Янукович і Мороз домовилися провести позачергові вибори парламенту незалежно від рішення Конституційного Суду.

Ющенко призначив вибори на 30 вересня.

Пізніше Ющенко дорікнув Мороза в тому, що він надмірно цінує свою посаду й із цієї причини порушує домовленості про позачергові вибори.

Мороз у свою чергу спростував обвинувачення Ющенка, підкресливши, що зі свого боку виконав всі передбачені законом процедури в парламенті.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування