Ющенко розповів російським журналістам про втрачені баланси України і Путіна

Середа, 4 липня 2007, 17:19

Президент Віктор Ющенко планує у другій половині серпня зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним і обговорити підписання плану дій Україна-Росія на 2007-2008 роки.

Про це він повідомив, даючи інтерв’ю російським аналітичним виданням, сказано в повідомленні прес-служби президента.

До того часу, за словами Ющенка, мають відбутися засідання усіх структурних підрозділів міждержавної комісії Ющенко-Путін, які мають розробити пакет пропозицій для другого засідання Комісії.

"Засідання комісії якраз повинні бути прагматичні, і перш за все, в економічній сфері, торговій, сфері обміну товарами, людьми, капіталами, ресурсами, послугами", - зазначив президент.

При цьому Ющенко ще раз відзначив стратегічний характер двосторонніх відносин України та Росії. "Попередня спільна історія нас зобов’язує по багатьох моментах мати солідарний підхід до вирішення тих чи інших питань", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання щодо відносин двох країн у газовій сфері, Ющенко назвав модель їх організації недосконалою. "Велика порція політики запускається в цей надзвичайно специфічний ринок", - зазначив він.

Водночас, говорячи про політичну ситуацію в Україні, Ющенко ще раз наголосив на необхідності подальшого реформування Конституції.

"Те, що в країні після реформи Конституції 2004 року втрачені баланси рівноваги гілок влади – факт очевидний... Якщо ми цим обставинам не протиставимо спільну роботу по вдосконаленню національної Конституції, дуже багато людей будуть читати це як конфлікт певних персон", - сказав він.

Ще одним важливим кроком на шляху до політичної стабільності президент назвав дострокові парламентські вибори.

"Громадська відповідальність, активність, мобілізація людей, думаю, є одним з невід’ємних головних факторів врегулювання політичної ситуації в Україні", - зазначив також він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News