"Правиця" висунула свої умови мегаблоку

Середа, 4 липня 2007, 18:00

Представники політичних партій, що входять у блок "Рух-Українська правиця", готові підписати Декларацію про об'єднання демократичних сил, але за умови узгодження певних положень.

Про це повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу "Правиці".

Зокрема, представники блоку вимагають, щоб партії зобов'язалися забезпечити створення єдиної національно-демократичної правої (консервативної) політичної партії.

Крім того, на їхню думку, статут такої партії повинен передбачати обрання її голови і голів партійних організацій (осередків) усіх рівнів таємним голосуванням.

Разом із тим, створення єдиної національно-демократичної правої політичної партії має відбуватися шляхом об'єднання партійних осередків, районних і обласних організацій партій-суб'єктів єдиного виборчого блоку, а її програмні (ідеологічні) основи обов'язково повинні містити в собі деякі положення.

Серед них - блок положень, спрямованих на захист, збереження і розвиток національної ідентичності українців: єдина державна мова - українська; національне примирення на основі визнання воїнів УПА борцями за незалежність України; установлення кримінальної відповідальності за публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років як акту геноциду українського народу.

Крім того, передбачаються заходи, спрямовані на модернізацію політсистеми, визначення стратегії економічного і соціального розвитку країни, гарантування національної безпеки, а також на захист і охорону чистого навколишнього середовища.

Як відомо, 28 червня лідери "Нашої України" і "Народної самооборони" В'ячеслав Кириленко і Юрій Луценко підписали Декларацію про створення єдиного виборчого блоку, у якій заявили про створення блоку і намір створити єдину політичну партію.

11 квітня поточного року була підписана угода про створення виборчого блоку правих партій "Рух - Українська правица", засновниками якого є Українська народна партія, Народний Рух України й Українська республіканська партія "Собор".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News