Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

На допомогу Раді у Київ прибула асамблея ОБСЄ

Четвер, 5 липня 2007, 09:01

5-9 липня у Києві на запрошення Верховної Ради відбудеться 16-а щорічна сесія Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі.

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради, відповідну постанову український парламент ухвалив 16 листопада 2006 року після підписання відповідної угоди.

У Форумі візьмуть участь парламентарії з країн-учасниць ОБСЄ.

У рамках роботи Асамблеї відбудуться засідання постійного комітету, загального комітету з економічних питань, науки, технології та навколишнього середовища, загального комітету з політичних питань та безпеки, загального комітету з демократії, прав людини та гуманітарних питань.

Крім того, заплановане неофіційне засідання з питань Середземномор'я, а також прес-конференції президента ПА ОБСЄ Йорана Леннмаркера та генерального секретаря ПА ОБСЄ Спенсера Олівера.

Як відомо, парламентська асамблея ОБСЄ збирається кожного року в лютому на Зимове засідання та в липні на Щорічну сесію. Результатами таких зустрічей є заключні декларації, численні резолюції та рекомендації.

Окрім зазначених зустрічей робота ПА ОБСЄ ведеться у форматі конференцій та семінарів з розвитку та зміцнення демократії через парламентське співробітництво.

Парламентарії працюють в комітетах, а також у складі спецмісій відвідують райони, де існують "заморожені" конфлікти або в яких спостерігається потенційні загрози миру та демократії.

ПА ОБСЄ створена в 1991 році. До складу Асамблеї входять представники національних парламентів 56 країн-учасниць ОБСЄ.

Основними органами Асамблеї є Постійний комітет (до нього входять 56 керівників національних делегацій та члени Розширеного бюро), Бюро (складається з президента ПА ОБСЄ, дев'яти віце-президентів та скарбника), Розширене бюро та три Загальні комітети.

Президентом ПА ОБСЄ є представник Швеції Йоран Леннмаркер, якого було обрано на 15-й сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ в Брюсселі (Бельгія) у липні 2006 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування