Цушко може повернутися вже в понеділок?

Четвер, 5 липня 2007, 09:42

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко йде на поправку і вже 9 липня може повернутися в Київ.

Про це "Сьогодні" розповіла друг родини міністра адвокат Тетяна Монтян.

За її словами інформація про те, що в міністра був повторний інфаркт, через який дата його повернення з клініки в Німеччині відкладалася, опублікована в низці ЗМІ у середу, – це "повна маячня".

"У Василя Петровича періодично бувають напади, і лікарі кажуть, що це нормальний плин реабілітації", - повідомила Монтян.

"Він мав ще 26 червня повертатися в Київ, але потім у нього знову був напад, і в цю суботу, 30 червня, теж повторився напад, але це не інфаркти ніякі, це просто нісенітниця", - зазначила вона.

За словами Монтян, міністр налаштований 9 липня прилетіти в Київ на колегію МВС.

У той же час, за словами депутата 5 скликання від СПУ Євгенія Філіндаша, Цушко в Німеччині уже встиг змінити кілька клінік, але його стан як і раніше залишається нестабільним.

"Я з ним спілкувався в середу вранці, він тримається, але після суботнього нападу йому то краще, то гірше. Коли остаточно видужає – невідомо", - розповів Філіндаш.

У свою чергу, не думає, що Цушко повернеться до 9 липня, і перший заступник, зараз в.о. міністра Михайло Корнієнко.

"Ми б дуже хотіли, щоб міністр був присутній на колегії, але, на жаль, поки триває планове лікування і це навряд чи дозволить Василю Петровичу прибути в Україну 9 липня", - сказав він виданню.

Як відомо, Цушко був шпиталізований із діагнозом "інфаркт міокарда" 26 травня. 31 травня у зв'язку з погіршенням стану здоров'я його на реанімаційному літаку доставили у клініку в Німеччині, де наступного дня прооперували.

Соратники Цушка по Соцпартії, а також Монтян заявили про можливе отруєння міністра і погрози на його адресу з боку президента Віктора Ющенко незадовго до погіршення здоров'я Цушка.

У секретаріаті президента ці звинувачення відкидають і називають їх провокаціями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування