Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Мороза все ще чекають рішення КС

Четвер, 5 липня 2007, 11:22

Депутат 5 скликання від Соціалістичної партії Ярослав Мендусь заявляє, що президент Віктор Ющенко і його секретаріат організували блокаду Конституційного Суду, побоюючись "вердикту КС на неправові укази про розпуск парламенту".

"Блокаду Конституційного Суду організував не хтось, а особисто пан Ющенко і його секретаріат, побоюючись вердикту КС на неправові укази про розпуск парламенту", - заявив він журналістам газети "Товариш", повідомляє прес-служба СПУ.

За словами Мендуся, "президент країни, що без усіляких підстав звільняє своїми указами суддів КС може вважатися ким завгодно, але тільки не гарантом дотримання Конституції".

"КС у стані обрати голову і приступити до нормальної роботи. Що ж стосується відносини до їхнього рішення – якщо ми живемо в демократичній цивілізованій державі, то рішення суду обов'язково для виконання", - вважає він.

"Ще раз повторю: СПУ прийме будь-яке рішення Конституційного Суду. Якщо КС скаже, що укази президента конституційні, ми підемо на вибори, тому що тим самим буде легітімізована їхня процедура", - підкреслив Мендусь.

Член СПУ також зазначив, що "в умовах, коли президентом, навіть після підписання угоди з головою парламенту і прем'єр-міністром цинічно порушуються всі домовленості, про які прозорі демократичні вибори ми можемо говорити"?!


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування