Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Мороз лобіює у Ющенка держзакупівлі

Четвер, 5 липня 2007, 13:19

Голова Верховної Ради Олександр Мороз у четвер направив листа президенту Віктору Ющенку з проханням здійснити всі необхідні дії, визначені для цього Конституцією, для пришвидшення набуття чинності законом "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти".

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Хотів би звернутися до Вас з питання, що, на мій погляд, має загальнодержавне значення, а тому не повинно розглядатися з точки зору досягнення кимось особистих політичних переваг чи тимчасової політичної кон’юнктури", - йдеться у зверненні.

Йдеться про прийнятий Верховною Радою 19 червня 2007 року закон "Про внесення змін до закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти", нагадує Мороз.

Він наголошує, що особливістю цього закону "є не тільки запровадження більш сприятливих умов проведення процедур державних закупівель, але й збалансування системи державного й громадського контролю у цій сфері, що дуже важливо при врахуванні вимог Європейського Союзу до України в контексті розбудови в ній громадянського суспільства".

Крім того Мороз вважає, що цей закон позитивно вплине й на процес подальшого просування України до Всесвітньої організації торгівлі.

Він попередив президента, що в разі непідписання ним закону з огляду на частину третю статті 94 Конституції України він вважатиметься схваленим президентом України і має бути офіційно оприлюдненим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування