Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Януковича збираються звільняти губернаторів за борги

Четвер, 5 липня 2007, 13:45

Міністр праці і соціальної політики Михайло Папієв обіцяє домогтися звільнення губернаторів, які не вирішують проблем погашення заборгованості по зарплаті у довірених їм регіонах.

Про це він заявив у четвер на селекторній нараді з представниками областей, повідомляє Ліга.

Папієв попередив, що в серпні відбудеться засідання урядової комісії на чолі з першим віце-прем'єром, міністром фінансів Миколою Азаровим, на якому будуть розглянуті питання своєчасних виплат підвищених зарплат і пенсій, а також погашення заборгованостей.

Реклама:

На засіданні комісії відзвітують керівники областей, міністерств і відомств.

"І потім не дивуйтеся, якщо будуть якісь кадрові рішення", - підкреслив міністр.

При цьому Папієв пообіцяв порушити питання щодо керівників областей у секретаріаті президента.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми будемо порушувати це питання і доводити його до логічного завершення", - сказав він.

Папієв зазначив, що найвищі темпи росту боргів підприємств перед співробітниками спостерігаються в Закарпатській, Херсонській, Сумській, Харківській, Чернівецькій, Волинській областях, містах Києві та Севастополі.

У той же час, міністр зазначив, що за час роботи Кабміну під керівництвом Віктора Януковича (серпень 2006 року - травень 2007 року) загальний рівень заборгованості по виплаті заробітної плати скоротився на 260 млн. грн.

Щодо керівників центральних органів влади, у керуванні яких знаходяться підприємства-боржники по заробітній платі, за словами Папієва, буде достатньо рішення уряду.

Зокрема, зазначив міністр, заборгованість по зарплаті зберігається на підприємствах, що знаходяться в управлінні Мінагрополітики, Мінпромполітики, Міноборони, Мінтрансзв’язку і Мінтопенерго.

За даними Держкомстату, на 1 червня поточного року сума заборгованості підприємств перед співробітниками склала 828,9 млн. грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування