Фірма-забудовник, що зчинила бійку на Березняках, зникла

Четвер, 5 липня 2007, 14:17

Міліція встановила, що до конфлікту навколо будівництва на вулиці Березняківській, 12, дійсно причетна компанія-забудовник фірма "Кроун".

Як заявив в.о. начальника ЦОЗГУ МВС Києва Володимир Дмитренко, правоохоронці встановили, що молоді люди, які побили місцевих жителів, що протестують проти будівництва висотки в їхньому скверику, працюють у "Кроун".

УБЕП уже почав перевірку цієї компанії, повідомляє "Обком" із посиланням на газету "Сегодня".

Дмитренко розповів, що на вул. Празькій, де за даними міліції зареєстрована компанія "Кроун", правоохоронці знайшли лише порожню квартиру з великими бронедверима. Сусіди кажуть, що ніхто в ній не живе і не приходить.

Жінка, яка відкрила кореспондентам "Сегодня" двері за даною адресою, повідомила, що живе тут 20 років і назву "Кроун" чує вперше.

За словами мешканців Березняківській, ніхто із забудовників не з'являвся ні на громадських слуханнях, ні на будівництві.

"Кроун" у 1995 році створив і очолив депутат Київради минулого скликання Андрій Кобринський. За даними сайту КМДА, на останніх виборах він балотувався в Київраду за списками "Нашої України", але не пройшов.

Водночас, відзначає видання, за час його депутатства компанія одержала понад 10 земельних ділянок, на 4 із них велися "двірські війни" з бурхливими протестами.

За деякими даними, зараз гендиректором компанії є брат Андрія Ярослав Кобринський. Також фігурує прізвище деякого Кочерова, що нібито є керівником цієї компанії.

Як відомо, у ніч на 28 червня на вулиці Березняківській невідомі побили арматурою людей, що боролися проти забудови скверу. У результаті понад 10 осіб одержали серйозні травми.

За словами Дмитренка, за цим фактом порушена кримінальна справа за ст. 296.2 ("Хуліганство, вчинене групою осіб"), двоє учасників конфлікту, пізнаних свідками, знаходяться в Дніпровському райвідділі міліції.

"Ми опитали 40 свідків, є 10 потерпілих", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...