Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Ющенко обіцяє, що нова Верховна Рада буде іншою

Четвер, 5 липня 2007, 14:51

Президент Віктор Ющенко вважає парламентську кризу, через яку пройшла Україна, моментом встановлення принципів демократії.

Про це Ющенко заявив в четвер, виступаючи на відкритті засідання ПА ОБСЄ.

"Коли ми оцінюємо сьогодні ті події, які відбуваються в Україні, і однозначно хочу сказати, що я їх оцінюю як позитивний момент становлення української демократії", - заявив Ющенко.

Він також висловив гарантії, що після дострокових виборів "до зали (Верховної ради) прийдуть політичні сили з іншими принципами роботи".

"До зали повернеться діалог, атмосфера переговорного процесу по будь-яким актуальним питанням, навколо яких формується загальнонаціональна дискусія", - зазначив Ющенко.

Президент також наголосив, що має намір ініціювати відміну необмеженої депутатської недоторканості, бо "така норма гальмує очищення від злочинних схем та корупції".

"У парламенті творять закони, а не ховаються від них. Наполягаю, щоб нинішній абсолютний імунітет депутатів був зведений до чітко регламентованих стандартів, притаманних більшості європейських держав", – сказав Ющенко.

Він також підкреслив, що заплановані вибори відбудуться у цілковитій відповідності до національних і міжнародних стандартів.

Ющенко також наголосив, що гарантуватиме те, що політичні процеси в Україні розвиватимуться в правовому руслі, а "Україна ніколи не зійде зі шляху демократії".

"Ніколи народ не дозволить повернутися до автократії", - додав він.

Президент також підкреслив, що політична заява, яку зробили президент, прем’єр та спікер, є "єдиним документом", який дасть відповідь на кінцеве врегулювання парламентської кризи.

Ющенко знову запросив міжнародних спостерігачів від ОБСЄ на вибори 30 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування