Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

КПУ впала у відчай через "барона" Балогу

Четвер, 5 липня 2007, 14:53

Комуністична партія заявляє, що призначення голови секретаріату президента Віктора Балоги керівником виборчого штабу блоку "Наша Україна - Народна самооборона" означає, що українці можуть залишити надії на проведення "чесних і прозорих" позачергових виборів.

Про це повідомили в прес-службі Компартії, передає Ліга.

Комуністи вважають, що президент Віктор Ющенко "повинен був би заборонити губернаторам, іншим державним посадовим особам займати посади керівників регіональних або місцевих виборчих штабів".

За словами комуністів, це б відповідало указу президента про неприпустимість адміністративного втручання у виборчий процес і застосування владних повноважень з метою фальсифікації виборів і маніпулювання суспільною думкою.

Крім того, у КПУ відзначили, що президент "із зухвалістю і впевненістю у власній безкарності благословив "мукачівського барона" Балогу на посаді керівника виборчого блоку своєї політичної сили".

"Цим призначенням пан Ющенко запалив зелене світло для фальсифікації виборів безпосередньо своїми підлеглими і дав зрозуміти всім, що для них Кримінальний Кодекс не писаний, а закон один – примхи президента", - підсумували в КПУ.

Як відомо, у четвер, 5 липня, 10 партій підписали Декларацію об'єднання демократичних сил, що, по суті, є форматом виборчого блоку.

Рішення йти на вибори разом прийняли "Наша Україна", "Уперед, Україна!", Народний Рух, Українська народна партія, УРП "Собор", ХДС, Європейська партія, "Пора", КУН, Партія захисників Вітчизни.

Новий блок буде називатися "Наша Україна – Народна самооборона". Відповідно до домовленостей, блок очолить лідер "Народної самооборони", а виборчий штаб блоку – Балога.

У вівторок президент підписав указ, яким зобов'язав органи центральної і місцевої влади забезпечити проведення дострокових виборів у Верховну Раду 30 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування