Януковича вже не тягне в крісло Ющенка, хоча в нього теж цікава робота

П'ятниця, 6 липня 2007, 10:38

Прем'єр Віктор Янукович заявляє, що питання про його участь у президентських виборах 2009 року буде вирішуватися Партією регіонів, яку він очолює.

"Це вирішить партія. Відповідальності я ніколи не боявся. Однак важко не помітити, що після внесення змін до Конституції посада прем'єр-міністра дає більш широкі можливості втілення в життя політичної програми, ніж президентська посада", - сказав Янукович в інтерв'ю газеті "2000", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Україна все-таки парламентсько-президентська республіка. У президента теж цікава робота, звичайно. Але до нових конституційних умов необхідно адаптуватися", - додав він.

Говорячи про можливість створення блоку "За Януковича" на основі Партії регіонів, прем'єр висловив думку, що у створенні такого об'єднання немає потреби, оскільки блоки в сучасній політичній історії України вичерпали себе.

"Ми протягом всієї української історії переконуємося, що блок - справа ненадійна. За прикладами далеко ходити не треба: подивитеся на ту ж "Нашу Україну". Навіть обнулити списки - непроста задача. Блоки в новітній політичній історії України, швидше за все, залишаться в минулому", - сказав Янукович.

Прем'єр також висловив надію, що на позачергових парламентських виборах Партія регіонів і Соцпартія досягнуть кращих результатів, ніж на парламентських виборах 2006 року.

"Не можна виключати тієї обставини, що разом із соціалістами, які винесли на собі важливу частину тягаря по захисту конституційного порядку, ми досягнемо значно більшого виборчого результату, ніж торік", - сказав він.

Крім того, прем'єр заявив, що питання надання російській мові статусу другої державної буде вирішено після того, як у парламенті в Партії регіонів самостійно, або ж із близькими за духом партіями буде конституційна більшість.

"Я не втомлююся повторювати - як тільки виборець дозволить нам мати у Верховній Раді конституційну більшість (самим або з близькими за духом партіями), це питання отримає вирішення. Крім того, помітьте, що скрізь, де чинний закон про ратифікацію Європейської хартії регіональних мов і мов меншостей був упроваджений юридично бездоганно, ніяких ускладнень не виникло", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування