Литвин іде на вибори, але знає що "секретні протоколи" вже все поділили

П'ятниця, 6 липня 2007, 11:56

Лідер Народної партії, екс-спікер Володимир Литвин вважає, що ключові політичні гравці уклали секретні протоколи перед виборами у Верховну Раду, де розписали, як поділити владу і побудувати свої відносини до 2009 року.

"Ключові політичні гравці вже домовилися. Більше того, я думаю, вони уклали секретні протоколи до свого "пакту", де розписали, як поділити владу і побудувати свої відносини до 2009 року", - заявив він в інтерв'ю "Известиям в Украине", додавши, що вибори "невідворотні".

"Природно, що хтось когось "кине". І все це прекрасно вписується у сценарій майбутніх президентських виборів, де знову на головну арену буде виведена пара Ющенко – Янукович. Тому будь-які політичні "вискочки" невмолимо зачищаються. Щоб уникнути випадковостей", - додав Литвин.

Лідер Народної партії також упевнений, що незабаром ми станемо свідками того, як проти Тимошенко "будуть дружити всі основні політичні сили, і прикладуть усі зусилля, щоб вивести, витиснути її за межі "ігрового політичного поля".

У свою чергу, Литвин заявляє, що "Блок Литвина йде на вибори, щоб одержати позитивний результат".

"І справа навіть не в тому, щоб подолати 3%-ий бар'єр, а в тому, щоб захистити результати виборів. Я відразу заявляю: ми ніколи не визнаємо вибори що відбулися, якщо в парламент не пройде блок, який я представляю!", - заявив він, зазначивши, що спирається "на серйозні соціологічні дослідження".

При цьому Литвин висловив жаль, що після виборів 2006 року, коли його партія безуспішно оскаржувала в суді результати виборів, він не звернувся в суд особисто і не довів справу "до кінця".

При цьому, відповідаючи на запитання про те, що його партію називають "третьою силою", Литвин зазначив:

"Україні потрібна політична сила, яка б представляла інтереси центральних областей країни. Адже українців фактично змушують обслуговувати або інтереси політиків, що спекулюють на потребах Сходу, або тих, хто паразитує на настроях Заходу. Це призводить до того, що Україна зупиняється в розвитку і стає слабкою".

При цьому лідер Народної партії зазначив, що його сила буде агітувати "тільки в тих областях, де в нас є реальна підтримка", а список буде сформований "по-революційному просто".

"Список буде формуватися виходячи з того рейтингу, що ми сьогодні маємо по всіх регіонах. При цьому наша логіка проста: один депутатський мандат – це 60 тисяч голосів", сказав він.

При цьому на прохання прокоментувати чутки про те, що блок Литвина буде спонсорувати член "Нашої України" Петро Порошенко, Литвин відповів: "Це неправда!.. Виключено. Безкоштовний сир буває тільки в мишоловці".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування