Ющенко не знає, яка буде коаліція, бо депутати більше не продадуться

П'ятниця, 6 липня 2007, 16:11

Президент Віктор Ющенко переконаний, що формат майбутньої парламентської коаліції має бути визначений лише після того, як політичні сили матимуть чітке розуміння, навколо яких національних пріоритетів вони об’єднуються.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам у Донецьку, повідомляє прес-служба президента.

"Я не відношуся сьогодні до тих політиків, які хотіли б прогнозувати контури майбутньої коаліції більшості. Мені здається, що краще було б задати питання, навколо яких пріоритетів, яких цінностей взагалі йдеться про об’єднання зусиль", – сказав президент.

Він також підкреслив, що не хоче сьогодні давати якісь прогнози відносно формату коаліції, оскільки це скоріше технічне питання.

Водночас президент наголосив, що політики, які об’єдналися в мегаблок демократичних сил, очевидно чітко визначилися, навколо яких цінностей вони гуртуються.

"Я твердо можу сказати, які пріоритети об’єднали демократичні сили України. Я буду агітувати кожного з вас за це, якщо ви хочете бути європейцями, бути на передовому краї власного добробуту, конкурентної економіки, відносин у гуманітарній та соціальній сферах", – сказав президент.

"Я переконаний, що коаліція такого типу повинна бути", – додав Ющенко.

Ющенко також висловив переконання, що вибори до парламенту 30 вересня є "тим рубіконом, який показує чистоту наших помислів".

"Це той підсумок, ті уроки, які повинні зробити політичні сили після тої ганьби, яка відбулася в українському парламенті", – впевнений президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування