Мороз думає, що в Ющенка замовили проти нього "чорнуху"

П'ятниця, 6 липня 2007, 18:20

Апарат Верховної Ради звинувачує секретаріат президента Віктора Ющенка в плановій дискредитації голови парламенту через кампанію навколо закону про держзакупівлі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Верховної Ради.

За їх словами, "цілеспрямована кампанія щодо дискредитації парламенту, парламентської коаліції та уряду із червня 2007 року доповнилася черговими звинуваченнями, зокрема у тому, що нібито вони (парламент) "перетворили державні закупівлі на грандіозну лобістсько-корупційну комбінацію".

Верховна рада нагадує, що коли у грудні 2006 року Верховною Радою було ухвалено закон про держзакупівлі, то президент написав у своєму листі, що цей закон спрямований на удосконалення та спрощення механізму закупівель, приведення його у відповідність з вимогами СОТ тощо.

Водночас тоді ж президент запропоновував Верховній Раді продовжити роботу над удосконаленням механізму закупівель з тим, щоб підготувати нову редакцію, яка й була, за словами прес-служби ВР, ухвалена 19 червня 2007 року.

"Відповідно до вимог Конституції офіційний текст прийнятого закону було направлено на підпис президенту, проте секретаріат президента неправомірно відмовився від його одержання", - йдеться в повідомленні прес-служби ВР.

"Зазначене дає підстави стверджувати, що ситуацію із законодавчим регулюванням закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти у секретаріаті президента прагнуть використати у політичній боротьбі, кінцевою метою якої є одноосібна узурпація державної влади, запровадження всупереч Конституції безмежної, такої, що підміняє законодавчу діяльність, указотворчості", - наголошує прес-служба.

"Нав’язуючи суспільству думку про відсутність в Україні легітимного парламенту, президент України та його оточення хоче здійснити наступний крок – перебрати на себе функцію законодавця, замість безумовного виконання вимог Конституції", - йдеться в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування