Мороз не збирається підкорятися Ющенку?

П'ятниця, 6 липня 2007, 18:25

Спікер Олександр Мороз вважає, що видання указів не може скасувати норми Конституції.

Так він прокоментував указ президента, яким він тимчасово зупинив дію норм щодо оприлюднення законів, ухвалених Верховною Радою.

"Видання будь-яких указів не може зупинити чи скасувати норми Конституції і не звільняє президента від виконання конституційних обов’язків, у тому числі, передбачених статтею Конституції", - заявив Мороз.

Він також наголосив, що відповідний указ президента порушує норму конституції, за якою закони, що визначають права і обов’язки громадян, не доведені до відома населення у порядку встановленому законом, є нечинними.

"Указом грубо порушені пункт 31 статті 106 та частини другої статті 19 за якими президент здійснює свої повноваження в межах та у спосіб, що передбачені Конституцією і законами України", - зазначив Мороз.

На його думку указ також суперечить статті 6 Конституції, і порушує "принцип поділу державної влади в Україні на законодавчу, виконавчу та судову".

"Крім того, Указом порушені й інші норми Конституції України, зокрема пункт 12 статті 92 та частина друга статті 120 за якими виключно законами визначаються організація і порядок діяльності органів виконавчої влади", - додав він.

"Порушена також частина третя статті 117 Конституції України яка встановлює, що: “Нормативно-правові акти Кабінету Міністрів України, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади підлягають реєстрації в порядку, встановленому законом”, - наголосив Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News