Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко готується скинути Черновецького взимку

Субота, 7 липня 2007, 11:25

Лідер передвиборчого блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Юрій Луценко вважає, що дострокові вибори мера Києва необхідні і можуть бути проведені на початку наступного року.

"Дострокові вибори в столиці я вважаю не лише можливими, а й необхідними", — наголосив він у коментарі "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

"Думаю, що киян не можна позбавляти шансу на виправлення помилки, допущеної торік", - зазначив Луценко.

На думку Луценка, сьогодні існують правові підстави для проведення дострокової кампанії у Києві, і старт їй має дати відповідне рішення обраної восени Верховної Ради.
"Було б доцільно, щоб вибори пройшли на початку наступного року", — відзначив він.

При цьому Луценко підкреслив: "Особисто я роблю все від мене залежне, щоб в основних документах нашої політичної сили, в першу чергу в передвиборній програмі, було записано, що ми рішуче виступаємо за очищення столичної влади".

Відповідаючи на питання, чи має намір він сам балотуватися на пост міського голови Києва, Луценко не виключив такої можливості. "Я — людина командна, і моє найближче політичне майбутнє залежить від того, де саме наша команда вважатиме за потрібне використовувати мої знання, досвід та енергію — в парламенті, в уряді або в органах столичної влади", — пояснив він.

Водночас депутат Київради Віталій Кличко вважає можливими дострокові вибори мера Києва.

"В нинішній політичній ситуації, яка склалася в Україні, думаю, можливо все. В тому числі й дострокові вибори мера столиці", — сказав він.

Підставою для перевиборів, на його думку, може стати рішення парламенту. "Я, як і багато інших політиків, сьогодні впевнений, що парламент наважиться на таке рішення тільки у випадку перемоги на дострокових виборах демократичних сил і переформатування парламентської коаліції", — наголосив Кличко.

Він також підтвердив свою готовність знову балотуватися на посаду мера.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування