У Черновецького сказали, скільки ще його терпіти

Субота, 7 липня 2007, 11:34

Перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Анатолій Голубченко переконаний, що дострокових виборів мера Києва не буде.

"Виборів у Києві не буде. Щонайменше, у найближчі три роки, згідно з чинним законодавством", — заявив він у коментарі "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

На думку чиновника, на сьогоднішній день не існує правових підстав для проведення перевиборів мера Києва.

"Що ж до референдуму про відставку мера, про який сьогодні так багато говорять, то переконаний: дві третини Київради ніколи не проголосують за рішення про його проведення", — впевнений Голубченко.

При цьому він виключив можливість поділу повноважень мера і голови держадміністрації, назвавши розмови про це "чутками і провокаціями".

"Мені здається, сьогодні вже й школяр знає, що, згідно із законом про столицю, столична державна адміністрація уособлює виконавчий орган Київради. В цьому і весь фокус цього закону та рішення Конституційного суду, прийнятого тоді, коли колишній президент намагався змінити статус київського мера", — нагадав Голубченко.

"В рішенні чорним по білому написано, що головою адміністрації президент може призначити тільки всенародно обраного міського голову", - пояснив він.

Голубченко також припустив, що загострення пристрастей навколо посади мера Києва має, перш за все, політичне походження.

"Бажання правити столицею цілком логічне для будь-якої політичної сили, яка прагне встановити свою владу по всій країні. І саме ця обставина, на мою думку, пояснює багато того, що відбувається у Києві", - вважає він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування