Газету Януковича зупинив чи то БЮТ, чи то СБУ

Субота, 7 липня 2007, 14:42

Міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов заявляє про перешкоджання з боку опозиції випуску офіційного видання уряду - газети "Урядовий кур'єр".

"Протидія представниками опозиції виходові в світ газети "Урядовий кур'єр" є незаконною, і уряд вживе всіх можливих заходів, щоб захистити честь урядового друкованого органа", - заявив міністр в інтерв'ю журналістам у суботу в Києві.

"На календарі сьогодні 7 липня 2007 року, а на політичному календарі України - осінь 2004, і з "Урядовим кур'єром" відбувається та ж історія, яка не має нічого спільного ні з Конституцією, ні з законом, ні з повагою однієї гілки влади до іншої, і яка підкреслює, що 28 липня ми відзначали не річницю Конституції, а її поминки", - сказав Толстоухов.

Він повідомив, що в п'ятницю на комбінат "Преса України" приїхав представник опозиції Сергій Осика (депутат БЮТ, що заявив про вихід із фракції), який продемонстрував заступникові керівника комбінату Ярославу Гординюку висновок Господарського суду Києва про заборону газетам "Урядовий кур'єр", "Голос України", а також друкованим виданням "Офіційний вісник України" і "Відомості Верховної Ради України" публікувати закон про внесення змін до закону про закупівлю товарів, робіт і послуг за держкошти.

Суд своїм висновком також заборонив державному видавництву "Преса України" та іншим видавництвам друкувати ці видання.

За словами Толстоухова, Осика також викликав по телефону працівника СБУ, "якогось Бойко", і вони попередили Гординюка про кримінальну відповідальність за видання тиражу цих газет, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Толстоухов повідомив, що з тиражу "Урядового кур'єра" у 92 тис. екземплярів було надрукувало лише 10 тис., з яких у регіони розіслано 3,8 тис., а в Києві газета так і не з'явилася.

За словами міністра, після вивчення всіх обставин пригоди уряд виступить із заявою і використає "всі необхідні засоби в юридичному і політичному плані, щоб захистити уряд і честь урядового органа".

Разом з тим, член СПУ Василь Волга заявив газеті "Сегодня", що в ніч з четверга на п'ятницю редакцію "Урядового кур'єра" захопив спецпідрозділ СБУ, що не дав надрукувати вже зверстаний закон "Про держзакупівлі".

За словами Волги, люди, що захопили редакцію, були в спеціальній формі, що свідчить про їхню приналежність до спецслужб, однак відмовилися показати посвідчення.

У прес-службі СБУ газеті прокоментували, що у функції спецпідрозділу "Альфа" не входять подібні акції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News