УНП не хоче бути в Партії регіонів-2

Субота, 7 липня 2007, 16:01

УНП застерігає колег по блоку демократичних сил від небезпеки "застосування недемократичних механізмів при створенні нової партії".

Про це йдеться в заяві УНП, ухваленій у суботу центральним проводом партії.

"Це може призвести до формування "партії регіонів-2" – ще одного закритого акціонерного товариства, яке керується групою осіб, що мають "контрольний пакет акцій" і вплив на вирішення всіх питань у партії", - йдеться у заяві, поширеній прес-службою партії.

УНП також наголошує, що розглядає блок "як перший етап до створення національної-демократичної партії", а тому програму блоку розглядає "як основу програми майбутньої партії". З огляду на це УНП акцентує увагу на змістові та процедурі ухвалення програми блоку.

По перше, "програма блоку має бути ухвалена в демократичний спосіб – обговорена і погоджена всіма учасниками блоку", оскільки "для того, щоб пропагувати програму, з нею потрібно бути згодним".

Щодо того, якими мають бути цінності, відображені в програмі блоку, а відтак і єдиної партії, у заяві зазначено: "Якщо ми всі своїми підписами підтвердили, що ця партія буде національно-демократичною, то її програма повинна відображати базові цінності національної демократії".

"З огляду на це вимагаємо, щоб до неї були включені основні принципи, викладені у застереженнях, оприлюднених 4 липня. Зокрема, чітко зазначити, що нова політична партія підтримує курс на інтеграцію України в НАТО, визнання ОУН-УПА, української мови як єдиної державної, підтримку дрібного та середнього підприємництва, впровадження екосоціальної моделі економіки", - наполягає УНП.

Заявою УНП підтвердила, що "готова до участі у дострокових виборах у складі блоку демократичних сил та створенню єдиної правої партії у разі дотримання чітких ідеологічних орієнтирів блоку та створення єдиної правої партії на демократичних засадах, які засвідчені 4 липня в застереженнях до Декларації об'єднання демократичних сил".

Також було ухвалено рішення провести партійний з'їзд 2 серпня. До порядку денного планується включити одне питання – про участь партії у дострокових виборах.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...