Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд схвалив імперативний мандат Тимошенко

Субота, 7 липня 2007, 16:15

Шевченківський районний суд Києва визнав, що рада і міжпартійний з'їзд БЮТ правомірно відкликали і достроково припинили повноваження 109 своїх депутатів місцевих рад, у тому числі 15 депутатів Київської міськради.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" член ради Євген Корнійчук.

"Суд прийшов до висновку, що рада БЮТ і з'їзд блоку правомірно застосували вимоги статті 2 закону про внесення змін у деякі закони, що стосуються статусу депутатів Верховної Ради Криму і місцевих рад, і статті 5 закону про статус депутатів місцевих рад, відповідно до яких повноваження депутата місцевої ради припиняються достроково у випадку відкликання його виборчим блоком партій, за списком відповідної місцевої організації якої він був обраний, у випадку невходження депутата до складу відповідної депутатської фракції, його виходу зі складу фракції або переходу в іншу фракцію", - сказав Корнійчук.

Він також акцентував увагу на тому, що відповідно до рішення суду, повноваження 15 депутатів Київради, обраних від БЮТ, відкликаних і позбавлених повноважень, закінчилися 2 червня 2007 року, у день з'їзду.

"Тобто ці депутати не мають права брати участь у засіданнях Київради і приймати будь-які рішення", - відзначив Корнійчук.

"Рішення Шевченківського суду засвідчило: норми про імперативний мандат діють, тому всім потенційним перебіжчикам варто запам'ятати, що розплатою за зрадництво обов'язково буде припинення повноважень", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування