Тимошенко навантажила Європу довідками і мандрівниками

Субота, 7 липня 2007, 17:49

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко звернулася до керівництва ОБСЄ з проханням провести міжнародну експертизу українського закону про вибори народних депутатів, зокрема останніх змін до нього.

Про це вона повідомила на спільній з генеральним секретарем ОБСЄ Марком Бришамбо прес-конференції в суботу в Києві.

"Я сьогодні звернулася до ОБСЄ з проханням провести міжнародну експертизу виборчого закону в Україні, особливо тих змін, що були внесені до нього напередодні виборчої кампанії, про відповідність міжнародним вимогам по проведенню чесних і прозорих виборів", - сказала Тимошенко.

Вона пояснила, що особливо її турбує нова норма закону, що дозволяє без обмежень виборцям голосувати вдома. На думку лідера БЮТ, допускати таке голосування можна тільки при наданні довідки з лікувальної установи. В іншому випадку, за її словами, дана норма може бути використана для фальсифікації підсумків виборів.

Тимошенко також відзначила, що приводом для зловживань на виборах може стати і положення закону про заборону голосувати людям, що, відповідно до списків прикордонних служб, залишили територію України до проведення виборів і не повернулися до моменту голосування.

На думку лідера БЮТ, через помилки, "свідомі або несвідомі", це може привести до обмеження голосування тих громадян, що проживають на Західній Україні і часто бувають за кордоном.

Тимошенко вважає, що всі лідери політичних сил повинні бути єдині в тому, щоб "забрати з закону те, що заважає проведенню чесних виборів".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування