Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович знову наступив на права Ющенка

Понеділок, 9 липня 2007, 11:25

Міністерство юстиції опублікувало урядову постанову, якою регулюється призначення і звільнення керівників центральних і місцевих органів виконавчої влади.

Про це в понеділок пише газета "Дело".

Відповідно до постанови, керівники центральних органів влади і їхні заступники призначаються і звільняються Кабінетом міністрів.

Крім того, відповідно до інформації Мін'юсту, усі кадрові ротації у владі будуть узгоджуватися з міністерством Олександра Лавриновича, у тому числі призначення і звільнення заступників оборонного і зовнішньополітичного відомств.

Самі міністри можуть вносити тільки пропозиції щодо кандидатур своїх заступників.

Раніше вакансії заступників міністрів заповнювали глави цих міністерств, а самих міністрів призначав глава держави.

Однак законом про Кабінет міністрів, що був прийнятий взимку цього року, повноваження по призначеннях абсолютно всіх міністрів в уряді передані Кабміну.

Крім того, нова постанова позбавила президента самостійності при призначенні і звільненні глав місцевих адміністрацій.

Згідно із ним, кадрові ротації на місцевому рівні здійснюються президентом тільки по представленню Кабміну. Зокрема, це стосується і губернаторів областей.

Також заступники глав місцевих адміністрацій відтепер не можуть бути призначені або звільнені їх керівниками без згоди уряду.

У той же час в апараті президента спокійно відреагували на ініціативу Кабінету міністрів.

Радник президента з юридичних питань Микола Полудьонний дав зрозуміти, що постанова не позначиться на існуючій системі призначень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування