Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк просить не перекладати НАТО на народну голову

Понеділок, 9 липня 2007, 13:21

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк вважає, що українські політики не повинні перекладати на плечі народу питання, пов'язані з можливим вступом або тим чи іншим форматом співробітництва України з організацією північноатлантичного договору (НАТО).

"Я хочу побажати політикам, щоб вони не перекладали на плечі 47 млн. громадян України ухвалення доленосного рішення щодо альянсу, а максимально проінформували своїх виборців, і виборців через вибори тих чи інших політичних сил ухвалили рішення, чи підходить їм така модель співробітництва з альянсом або не підходить", - сказав він у понеділок у Києві, виступаючи на відкритті засідання громадської ради при МЗС України.

Яценюк підкреслив, що українські громадяни повинні ухвалити рішення щодо тих чи інших питань, пов'язаних зі співробітництвом України і НАТО тільки після одержання об'єктивної і достовірної інформації про те, чим займається дана організація, які її цілі і завдання.

Глава МЗС звернув також увагу на те, що українським політикам не слід спекулювати на темі україно-російських відносин у контексті взаємодії України з НАТО.

Яценюк відзначив, що в Хартії про особливе партнерство України з НАТО, що була підписана 10 років тому, практично нічого не сказано про будь-які воєнні операції, а мова йде в основному про економічні, соціальні реформи, посилення демократичних інститутів в Україні.

Він підкреслив, що в цій хартії містяться такі важливі аспекти співробітництва України з альянсом як адаптація українських військовослужбовців після закінчення служби, знищення надлишкових озброєнь, спільні навчання й участь у спільних операціях військових України і країн-членів НАТО.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування