Ющенко та Качинський придумали завдання Януковичу

Понеділок, 9 липня 2007, 16:20

Питання інфраструктури та фінансів будуть пріоритетними на наступному засіданні Українсько-польської спільної координаційної ради з питань підготовки та проведення ЄВРО-2012.

Про це в понеділок заявив заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий, повідомляє прес-служба секретаріату президента.

За його словами уряди України та Польщі мають до 15 вересня завершити опрацювання тексту рамкової двосторонньої угоди щодо ЄВРО-2012.

"Я переконаний, що головними моментами цієї зустрічі буде обговорення підписання угоди, інфраструктури та фінансів", – сказав Чалий. Зустріч орієнтовно відбудеться наприкінці вересня – у першій половині жовтня на території Польщі.

Коментуючи переговори України та Польщі, Чалий підкреслив, що на них було погоджено концепцію координаційної ради, її структуру а також структуру майбутньої рамкової двосторонньої угоди.

Щодо фінансового питання, зазначив він, актуальною є тема залучення до підготовки ЄВРО-2012 коштів Євросоюзу.

Він нагадав, що Польща має більше можливостей у цій сфері, "оскільки має значні кошти Євросоюзу на розвиток інфраструктури".

Що стосується України, зазначив він, то частина грошей очевидно може бути залучена для розбудови пунктів перетину україно-польського кордону.

"Що стосується України, частину грошей (ЄС) може бути залучено для розбудови прикордонних пунктів перетину кордону, можливе залучення європейських грошей з Європейського банку реконструкції і розвитку на розвиток української інфраструктури для Євро-2012", - сказав Чалий.

У переговорах з української сторони брали участь перший віце-прем’єр Микола Азаров, заступник міністра закордонних справ Юрій Костенко, міністр молоді та спорту Віктор Корж, заступник Глави Секретаріату Президента Олександр Чалий, бізнесмен Рінат Ахметов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування