Ющенко просить Януковича допомогти регіонам

Понеділок, 9 липня 2007, 18:39

Президент Віктор Ющенко просить уряд покращити фінансування видатків на утримання райдержадміністрацій.

Про це йдеться у листі президента до прем’єра Віктора Януковича, повідомляє прес-служба президента.

"Прошу Вашого особистого втручання у вирішення питання покращання фінансування видатків на утримання райдержадміністрацій у поточному році та збільшення видатків за цими статтями у проекті Державного бюджету на 2008 рік", – йдеться в листі Ющенка.

Він висловив занепокоєння ситуацією з фінансуванням та матеріально-технічним забезпеченням місцевих держадміністрацій. Він зазначив, що підвищення посадових окладів з першого січня 2006 року (відповідно до постанови Кабміну № 268) відбулося в межах раніше затверджених асигнувань на оплату праці в 2006 році.

"Як наслідок, у більшості районних державних адміністрацій працівники апарату в минулому році не отримували матеріальної допомоги та премій або отримували їх у неповному обсязі", – пояснив свою позицію Ющенко.

Крім того, на кінець року видатки на утримання райдержадміністрацій не були повністю профінансовані згідно з кошторисами.

Це, вважає Ющенко, сприяло виникненню бюджетної кредиторської заборгованості з оплати послуг зв’язку, видатків на відрядження та обслуговування комп’ютерної техніки.

Президент у листі зосередив увагу на проблемах 2007 року: доведені асигнування райдержадміністрацій відповідають бюджетним запитам лише на 50-60%, а також не враховано бюджетну кредиторську заборгованість 2006 року.

Оскільки майже 50% річних планів видатків (крім спрямованих на оплату праці та комунальних послуг) припадає на четвертий квартал 2007 року, не виключено виникнення нової поточної кредиторської заборгованості, вважає глава держави.

Президент також нагадав, що вже протягом кількох останніх років на місцях недостатньо фінансуються придбання меблів, оргтехніки, засобів зв’язку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування