Балога не піде на вибори. Й іншим у секретаріаті не дасть

Середа, 1 серпня 2007, 09:27

Керівник секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що не буде висувати свою кандидатуру на позачергових виборах до Верховної Ради.

За його словами, на сьомому місці у виборчому списку блоку "Наша Україна – Народна самооборона" буде інший кандидат у народні депутати, повідомляє прес-служба президента.

"Свого часу президент Віктор Ющенко делегував мене до мегаблоку під сьомим номером. Однак, добре подумавши та ретельно зваживши всі обставини, я вирішив звільнити цю позицію у списку для іншого політика з демократичного табору. Вважаю це вірним кроком", - заявив Балога.

Він висловив упевненість, що блок "Наша Україна – Народна самооборона" сформує міцну, ефективну та яскраву виборчу команду, яка забезпечить переможний результат голосування 30 вересня.

"У Верховній Раді буде утворена демократична, патріотична фракція, вільна у своїх діях від будь-яких мотивів, окрім професійної законодавчої роботи в інтересах народу. Важливо, аби парламент поповнився новими політичними фігурами", - вважає Балога.

"Такий підхід цілком поділяє глава держави, зрештою, він погодився, щоб на сьомій позиції у списку мегаблоку виборці побачили інше прізвище", - зазначив він.

Також Балога заявив, що ніхто з нинішніх працівників секретаріату президента не балотуватиметься на виборах 30 вересня.

"У виборчих списках точно не буде жодного співробітника очолюваної мною установи. Це – одностайне рішення, а не примус. Кожен, хто зараз працює в секретаріаті, усвідомлює необхідність продовжувати цю складну адміністративно-управлінську роботу із забезпечення конституційних повноважень глави держави", - наголосив він.

На думку Балоги, відмова від балотування до Верховної Ради співробітників секретаріату робить безглуздими закиди у застосуванні адмінресурсу з його боку.

"Тепер ні мої колеги, ні я особисто не маю навіть гіпотетичної потреби в цьому. Отже, "Наша Україна – Народна самооборона" відвела від себе останні химерні підозри", - наголосив він.

Керівник секретаріату зазначив, що продовжуватиме працювати на займаній посаді, доки в цьому буде зацікавлений президент.

"Нині ще є багато справ, які має завершити група топ-менеджерів глави держави, які прийшли на Банкову, 11 менше року тому. Крім того, вже готуються нові рішення, необхідні суспільству і країні. Попереду – час масштабних доктрин і сміливих проектів", - вказав Балога.

Одним із найближчих своїх завдань у партії він назвав створення з партнерами по демократичному табору єдиної політичної сили на основі партій, які сформували мегаблок.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування