Єврокомісія вимагатиме від Януковича відміни квот на вивіз зерна

Середа, 1 серпня 2007, 10:14

Європейська комісія наполягатиме, щоб український уряд скасував квоти на експорт зерна, оскільки це суперечить правилам Світової організації торгівлі.

Про це повідомив на прес-конференції керівник торгово-економічного відділу представництва Єврокомісії в Україні Луїс Мануель Портеро-Санчес, передає "Німецька хвиля".

За його словами, сторони вже домовилися про збільшення у жовтні квот українського збіжжя для експортерів.

Портеро-Санчес зазначив, що квотування експорту зерна – це радикальний метод, який можна застосовувати лише у виняткових ситуаціях, що чітко прописано у вимогах СОТ.

Він також сказав, що Єврокомісія розуміє проблеми України, пов’язані з цьогорічними погодними умовами та неврожаєм зернових.

Тому як альтернативу на майбутнє українському уряду пропонують скористатися європейською системою розгорнутого аналізу та прогнозування "Марс", яка ефективно застосовується в сільському господарстві країн ЄС.

"В аграрному секторі потрібне чітке прогнозування та стратегія на майбутнє. Це надзвичайно важливо для фермерів, трейдерів та операторів, які працюють на цьому ринку", - підкреслив Портеро-Санчес.

За допомогою системи "Марс", яка запрацює в Україні вже за кілька місяців, можна робити супутникові спостереження метеоситуації та точний моніторинг якості ґрунтів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування