У Януковича перевірять "неадекватність" Черновецького

Середа, 1 серпня 2007, 12:46

Міністерство фінансів ініціює перевірку контрольно-ревізійним управлінням використання Київською міською державною адміністрацією бюджетних коштів.

Про це заявив перший заступник міністра фінансів Вадим Копилов, виступаючи на розширеному засіданні Кабміну, повідомляють Українські новини.

"Так, шановний пан Леонід Михайлович (Черновецький), неадекватне використання бюджетних коштів буде предметом окремого розгляду контрольно-ревізійного управління", - сказав Копилов.

Він підкреслив, що одним із принципів дії бюджетної системи є відповідальність учасників бюджетного процесу.

Копилов звинуватив Київську міськдержадміністрацію в неузгодженості з Мінфіном кошторисів витрат на заходи й об'єкти, фінансовані за кошти держбюджету.

"Фінансування заходів й об'єктів здійснюється без узгодження з Мінфіном", - сказав Копилов.

За його словами, у цілому, за рахунок коштів, передбачених на виконання Києвом функції столиці, міськдержадміністрація передбачила профінансувати 95% витрат на 15 установ охорони здоров'я.

Також, за його словами, на підтримку установ культури Київ заклав майже 44 млн. гривень на невизначені поточні трансферти.

"Немає пояснень, чому за рахунок бюджетних коштів заплановано сплатити податки комунальними підприємствами. Я не можу пояснити такий підхід всім іншим територіям, де витрати розраховані винятково за формулами", - сказав Копилов.

Як повідомляло агентство, Київська міська державна адміністрація в 2006 хотіла створити у своєму складі новий підрозділ - контрольно-ревізійне управління.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування