Ющенко попередив, що не терпітиме передвиборчих "політичних істерик"

Середа, 1 серпня 2007, 14:56

Президент Віктор Ющенко попереджає про неприйнятність роздмухування в Україні "політичних істерик" навколо зовнішньополітичного вибору, національної безпеки та гуманітарної політики.

Про це йдеться в заяві президента щодо захисту прав і свобод громадян у виборчий час, повідомляє прес-служба глави держави.

"Спекуляції на ці теми є особливо небезпечними, а отже, повинні отримати швидку і адекватну державну реакцію", - наголошує Ющенко.

Крім того, президент закликав усі державні органи, правоохоронні структури і політичні сили "виявити підвищену відповідальність у справі додержання прав і свобод українських громадян".

"Я гарантую чесний характер переобрання парламенту. Наголошую, що відповідні державні інституції та силові відомства не повинні стати заручниками політичних процесів", - заявив зі свого боку Ющенко.

Також він висловив сподівання, що "учасники виборчих перегонів вестимуть чесне політичне змагання".

"Застосування "чорних технологій" має обернутися суспільним вироком для їхніх замовників і виконавців. Люди очікують від українських політиків не зведення взаємних рахунків, а реальної програми роботи", - пояснив президент.

Ющенко "жорстко" вимагає від правоохоронних органів "ефективних дій для підтримки суспільного спокою і безпеки, недопущення найменших замахів на мир і стабільність у країні, запобігання та оперативного виправлення будь-яких порушень виборчого законодавства".

"Разом з усім суспільством сподіваюся, що судова гілка влади продемонструє неупередженість, об'єктивність і здатність ефективно стояти на сторожі закону", - додав він.

Президент висловив занепокоєність "випадками розбійних нападів на представників засобів масової інформації та ознаками залякування журналістів і видавців".

"Різку і негайну відсіч таким діям мають дати і правоохоронні структури, і найширші громадські кола", - заявив Ющенко.

Він закликав усіх учасників виборчого процесу до відповідальності перед людьми і прямо застеріг від будь-яких дій, які можуть негативно вплинути на стан громадянських свобод в Україні, на загальну ситуацію в державі, на ефективне функціонування виборчих комісій та органів влади.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...