Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко набридла нікчемна влада

Середа, 1 серпня 2007, 15:42

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає першочерговими завданнями для нової української влади проведення референдуму зі змін до Конституції та проведення реформи судочинства.

Про це вона заявила, представляючи у середу "Український прорив до справедливої й конкурентної країни".

Тимошенко пообіцяла за 20-30 днів зібрати більше трьох мільйонів підписів для проведення референдуму по конституції.

"Я думаю, що ми всі знаємо вади сьогоднішньої Конституції. Я назву лише кілька: двовладдя в країні та абсолютна безконтрольність і безвідповідальність влади", - заявила лідер БЮТ.

"І хто б не був при владі, це людина, яка має недоторканність вже по своєму місцю праці. До цієї людини не достає закон. І тільки, коли людину звільняють, можна дивитись, що вона робила, але відповідальність вона не несе", - поскаржилась Тимошенко.

За її словами, "відповідальність і контроль" мають стати головними аспектами нової Конституції.

Вона припустила, що нова Конституція "докорінно" змінить систему правосуддя та відносини на рівні місцевого самоврядування.

"Поки в нас буде така нікчемна і невизначена по своїх функціях влада, ми будемо завжди мати слабку країну і слабкий рух уперед", - заявила Тимошенко.

Наступним кроком вона назвала проведення реформи правосуддя, зауваживши, що недовіра до судів зараз складає 62,7% по країні.

"Ми будемо пропонувати обирати суддів всенародно, відкликати суддів також народом, якщо є підстави, вводити дієву систему контролю за ухваленням суддями неправосудних рішень. Сьогодні в країні такого не існує, бо Вища рада юстиції такий же кишеньковий орган, як будь-який інший, і так само знаходиться під кланами", - заявила Тимошенко.

Вона також пообіцяла зробити так, щоб суддів більше не призначала виконавча чи інша гілка влади.

"Хай керівників суду і їх заступників призначають системою ротації у самому суді, щоб не було адміністративного тиску", - запропонувала Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування