Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче погнати молодь із нічних клубів у бібліотеки

Середа, 1 серпня 2007, 15:47

БЮТ започатковує програму "Український прорив" для підвищення рівня конкурентоспроможності країни.

Про це під час презентації програми в "Українському домі" повідомила лідер БЮТ Юлія Тимошенко.

За її словами, проект здійснюватиметься за 12 напрямками, що базуватимуться "на будівництві справедливої та конкурентоспроможної держави, на формуванні чесної і відповідальної політики".

Перший пункт програми "Конституційний прорив" передбачає прийняття нової Конституції за результатами всенародного референдуму, зібрати підписи для якого Тимошенко пообіцяла "за 20-30 днів".

Судово-правовий напрямок програми передбачає, за словами лідера БЮТ, звільнення судової гілки влади від впливу та фінансової залежності від виконавчої влади через підвищення заробітної плати суддям, скасування судового мита та ін.

"Інформаційний прорив" здійснюватиметься не лише завдяки суспільному теле-радіомовленню, а також "інтернетизації України", а й шляхом легалізації та підвищення зарплат працівникам ЗМІ, а також мінімізації впливу на редакційні колективи з боку політичних та фінансових груп.

За допомогою "Антикорупційного прориву" Тимошенко має намір, зокрема, посилити кримінальну відповідальність чиновників щодо виявлених фактів корупції, "включно з довічним позбавленням волі".

У пункті "Демографічний прорив" пропонується підвищити виплати при народженні першої та ввести виплати при народженні другої, третьої і більше дітей.

Окрім цього, за словами Тимошенко, БЮТ докладе всіх зусиль для того, щоб через іпотечні установи кредитувати купівлю житла всім без винятку молодим родинам на 25 років під 2-4% річних.

Пунктом "Інтелектуальний прорив" передбачено бажання відродити авторитет науки, інтелекту і "повернути дітей із нічних клубів у бібліотеки".

"Транзитним проривом" передбачено, зокрема, "забезпечити безпеку транспортних коридорів, побудувати нові нафто- і газогони з метою створення альтернативних шляхів енергопостачання України" і "навести військовий порядок на залізниці".

"Підприємницький прорив" передбачає ухвалення Податкового кодексу зі зниженням податкового навантаження, мінімізації податкових пільг і ліквідації ПДВ.

"За допомогою "Енерг-ефективного прориву" пропонується створити власний замкнутий ядерно-паливний цикл, побудувати транзитний газопровід Одеса-Броди-Плоцьк, побудувати транзитний газопровід через Азербайджан, Грузію та Чорне море, забезпечити оптимальну розвідку та організацію видобутку вуглеводів на шельфах Азовського та Чорного морів.

У пункті "Інвестиційний прорив" пропонується створити оптимальні умови для іноземних інвесторів, а також "усунути з чинного законодавства проблеми, протиріччя і "білі плями", що стримують українські та іноземні інвестиції".

Окремими пунктами визначено "Будівельний прорив", а також "Аграрний прорив", який має забезпечити створення прозорого конкурентного середовища для українських виробників та просування їхньої продукції на зовнішні ринки.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування