Європейські бізнесмени критикують Януковича

Четвер, 2 серпня 2007, 08:44

Європейська бізнес-асоціація критикує український уряд за невчасне, як вона вважає, повернення податку на додану вартість іноземним компаніям.

Директор асоціації Ганна Дерев’янко заявила в Києві, що керівники міжнародних компаній скаржаться на схему відшкодування ПДВ, яка змушує їх обмежувати свій бізнес в Україні, повідомляє "Німецька хвиля".

Дерев’янко стверджує, що уряд України не виконує свої обіцянки щодо погашення заборгованості по ПДВ іноземним інвесторам.

За її словами, компанії частково отримують кошти, але про обнулення боргів не йдеться.

Дерев’янко зазначила, що найбільше скарг надходить від іноземних компаній, які працюють у західній Україні.

"Аргументи у податкової різні – іноді туди не приймають навіть звіти. Говорять, що треба їх скорегувати щоб не було заборгованості по ПДВ. Від цього страждають великі експортери, які не можуть збалансувати цю заборгованість податковим кредитом", - акцентує директор асоціації.

За її словами, Європейська бізнес-асоціація пропонує українському уряду ввести електронне адміністрування податку на додану вартість, яке ефективно застосовується у країнах Європи.

У прес-службі державної податкової адміністрації повідомили, що ПДВ іноземним компаніям відшкодовується відповідно до чинного законодавства після перевірки заявлених сум до відшкодування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...