Тимошенко хоче 226 своїх депутатів у Раді, а Кириленко пропонує всього 300

Четвер, 2 серпня 2007, 09:33

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко вважає, що в уряду Віктора Януковича немає коштів на виконання рішення Конституційного Суду щодо відновлення низки соціальних виплат, тому що він "активно відмиває кошти на виборчу кампанію".

Про це вона заявила у середу ввечері в ефірі "5 каналу", повідомляє прес-служба БЮТ.

Тимошенко повідомила, що БЮТ розпочав роботу по зверненню від імені людей, які позбавлені пільг і підтримки, до всіх державних інстанцій та судів. "Ми будемо робити все, щоб люди ці гроші отримали", - сказала вона.

Тимошенко пообіцяла, що після приходу до влади її уряд знайде необхідні кошти і поверне людям соціальну підтримку, нагадавши, що за її прем’єрства надходження до бюджету за короткий проміжок часу зросли на 62%.

Крім того, Тимошенко повідомила, що список її блоку на дострокових виборах майже не відрізнятиметься від того, з яким БЮТ ішов на вибори 2006-го року.

"У нас стабільна команда, всі 103 депутати, які витримали випробування, - вони будуть у списку. Також додається потужна команда партії "Реформи і порядок". І практично список сформований", - сказала вона у прямому ефірі.

Тимошенко також заявила, що БЮТ не буде створювати коаліцію з Партією регіонів, і висловила сподівання, що блок "Наша Україна – Народна самооборона" не створюватиме її з Партією регіонів у парламенті 6 скликання.

"Безумовно, зараз точаться розмови про те, що "Наша Україна" може створити коаліцію з Партією регіонів. Я не дуже в це вірю. Не хочеться в це вірити, якщо чесно", - сказала вона, зазначивши, що вважає "Партію регіонів не політичною силою, а, практично, мафією, яку нам у спадщину залишив Леонід Кучма".

На думку Тимошенко, для того, щоб у новому парламенті гарантовано була створена демократична коаліція, потрібно, щоб БЮТ отримав 226 парламентських мандатів. "Тоді ми вам гарантуємо демократичну коаліцію, що вона буде стабільною і чіткою", - цитує її прес-служба.

Водночас, лідер "Нашої України" В’ячеслав Кириленко упевнений, що в оновленій Верховній Раді має бути усього 300, а не 450 народних депутатів, повідомляє УНІАН.

"Зменшення кількості депутатів вже ініційоване президентом. І в новій конституції ми будемо підтримувати і висувати тезу про зменшення кількості депутатів від 450 до 300. І ми вважаємо, що величезна кількість виборців підтримає таку позицію", - заявив він в ефірі "5 каналу" у середу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...