Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз готовий оголосити Ющенку імпічмент

Четвер, 2 серпня 2007, 15:12

Голова Верховної Ради 5-го скликання, лідер Соцпартії Олександр Мороз готовий підтримати ініціативу імпічменту президенту Віктору Ющенку, якщо депутати наступного скликання після позачергових виборів піднімуть це питання.

"Якщо буде така ініціатива від народних депутатів, я протестувати не буду", - сказав спікер, відповідаючи на питання про те, чи підтримає він пропозиції з процедури імпічменту президенту в наступному складі Верховної Ради.

Спікер пояснив, що підстав для цього достатньо, "оскільки це багато - укази президента, що порушують Конституцію і закони".

На думку Мороза, такі дії президента класифікуються за кримінально-процесуальним кодексом як злочини.

Відповідаючи на питання про те, чи планує він балотуватися на посаду президента України, спікер підкреслив, що його не цікавить ця посада.

"Мене цікавить організація системи державного управління, яка властива Європі", - сказав Мороз.

Крім того, СПУ на позачергових парламентських виборах буде "роз’яснювати позицію президента, чого він добивається", і буде відстоювати свою позицію, "яка незмінною є відносно необхідності проведення політичної реформи і передачі влади на місцях".

Мороз підкреслив, що вважає дострокові вибори "злочинною авантюрою, шкідливою” для України.

"І на чолі цієї авантюри стоїть президент. Мені прикро, що це так, що я підтримував його на президентських виборах, він, власне, від того і став президентом, а потім відмовився від усього того, що обіцяв, гарантував, підписував, зобов’язувався і на чому присягався", - наголосив він.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування