Працівникам газети Безсмертного не платять зарплатню

Четвер, 2 серпня 2007, 15:52

Медіа-профспілка вимагає від власників газети "Без цензури", яку контролює член партії "Наша Україна" Роман Безсмертний, погасити заборгованість із зарплати перед своїми працівниками.

"Протягом двох місяців працівники редакції не отримують заробітної плати, а засновники видання не надають гарантій, що заборгованість буде погашена", - зазначається у заяві профспілки.

На загальних зборах трудового колективу редакції 26 липня 2007 року було сформовано переговорну групу у складі п'ятьох осіб, до якої увійшов і член комітету Київської незалежної Медіа-профспілки Кирило Хорошилов.

Вимоги колективу такі: виплатити співробітникам редакції заробітну плату, відрядні та відпускні, укласти із працівниками персональні трудові угоди та укласти колективний договір, якого на сьогодні в редакції немає.

Також відомо, що чотири останні числа газети друкувалися у борг, тож існує заборгованість перед типографією.

Крім того, існує борг і перед розповсюджувачами, власником приміщень, які орендує редакція. Такі факти викликають побоювання працівників редакції щодо подальшої долі "Без цензури".

Намагання редакції опублікувати на сторінках газети лист-звернення до читачів призвели до того, що гендиректор ТОВ "Українські медіа-ресурси" (що є засновником тижневика "Без цензури") Денис Денисенко у наказовій формі зупинив друк видання від 2 серпня.

Комітет Медіа-профспілки в Києві заявляє про готовність найближчим часом розпочати переговори із представниками власників "Без цензури", а саме ТОВ "Українські медіа-ресурси" та ГО "Наша Україна" щодо врегулювання ситуації.

Ухилення від переговорів призведе до публічних акцій Медіа-профспілки та оголошення страйку на підприємстві, зазначається у заяві.

У свою чергу головний редактор "Без цензури" Діана Дуцик закликала "не використовувати ситуацію, яка склалася довкола газети "Без цензури", з політичною метою".

Крім того, вона підтвердила, що "газета, справді, має проблеми і наявний конфлікт", однак спростувала, що Безсмертний контролює видання.

"Справді, він стояв біля витоків створення цієї газети, оскільки до цього його зобов'язувала, як я розумію, його тодішня посада в блоці "Наша Україна". Сьогодні він не має до газети жодного стосунку", - стверджує Дуцик.

Крім того, вона звернулася до "реальних засновників видання" і закликала сторони "до цивілізованого вирішення цього конфлікту..., сісти за стіл переговорів".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...