Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка Лавриновичу радять збалансувати коментарі і дії

П'ятниця, 3 серпня 2007, 13:38

Секретаріат президента звертається до Міністерства юстиції з проханням прискорити видачу політичним силам копій статутів та свідоцтв про їхню реєстрацію для того, щоб вони якомога скоріше могли зареєструвати своїх кандидатів на парламентських виборах.

Про це на брифінгу у п’ятницю заявила представник президента в ЦВК і КС Марина Ставнійчук.

За її словами, Мін’юст вже розпочав відповідну процедуру, але її необхідно прискорити, з огляду на короткострокову передвиборчу кампанію.

"З огляду на те, що на виборчу кампанію відведено короткий термін і для того, щоб створити сприятливі умови для усіх суб’єктів виборчого процесу, ми звертаємося до Мін’юсту з проханням не затримувати видачу копій цих документів", - сказала Ставнійчук.

Коментуючи заяву міністра юстиції Олександра Лавриновича про те, що легітимність виборів вже сьогодні можна поставити під сумнів, вона зазначила, що міністр "не має повноважень визнавати вибори недійсними до завершення виборчого процесу", додавши, що підстави для цього чітко передбачені законодавством.

Крім того, за словами Ставнійчук, початок процедури реєстрації політичних сил в Мін’юсті "свідчать про те, що і міністр, і міністерство виконують вимоги закону".

"Треба просто збалансувати коментарі і дії", - сказала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування