Затриманий українець до терористів відношення не має, але "рильце в пушку"

П'ятниця, 3 серпня 2007, 14:00

Інформація турецького інформагентства "Сабах" про причетність затриманого в Туреччині українця до діяльності терористичної організації "Аль-Каіда" недостовірна.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ України.

2 серпня в турецькому інформагентстві "Сабах" була оприлюднена інформація про нібито причетність українця до діяльності терористичної організації "Аль-Каіда".

Із приводу цієї інформації посольство України в Туреччині звернулося до керівника відділу з боротьби з організованою злочинністю і контрабандою Управління з питань безпеки і правопорядку провінції Анталья (Туреччина) Рамазана Четинкаї.

Четинкая спростував інформацію про існування обвинувачень з боку правоохоронних органів Туреччини на адресу затриманого громадянина України щодо його причетності до яких-небудь терористичних організацій.

Четинкая також повідомив, що агентство "Сабах" пообіцяло спростувати неправдиві обвинувачення щодо затриманого громадянина України.

Як відомо, 26 липня в Туреччині був затриманий громадянин України, якого обвинувачують у використанні фальшивих кредитних карток і крадіжках грошей із банківських рахунків.

2 серпня турецьке інформагентство "Сабах" опублікувало повідомлення про арешт громадянина України, у якому йшла мова про те, що крім обвинувачення за статтею "махінації з банківськими рахунками і кредитними картками" йому інкримінують причетність до діяльності терористичної організації "Аль-Каіда".

Справа знаходиться на контролі посольства України в Туреччині і департаменту консульської служби МЗС України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування