Секретаріат настирливо вимагає крові Рудьковського

П'ятниця, 3 серпня 2007, 15:14

Секретаріат президента наполягає, що Микола Рудьковський має відповісти за результати своєї діяльності на посаді міністра транспорту.

Про це йдеться в заяві секретаріату президента, поширеній у п’ятницю.

"Дестабілізація роботи залізничного транспорту набула системного і загрозливого характеру. Кількість техногенних аварій з початку року стрімко зростає. Це є наслідки безгосподарності та недбальства нинішнього керівництва міністерства транспорту, яке несе пряму відповідальність за стан справ на залізниці", – йдеться у заяві.

"Халатність керівництва Мінтрансу призводить до значних матеріальних збитків для Держбюджету та втрати Україною позицій провідної транзитної держави Європи. Більше того, подальше перебування Рудьковського на нинішній посаді стало загрожувати не просто безпеці залізничних перевезень, але й життю людей", - переконані в секретаріаті.

У секретаріаті президента переконані, що не нормальною є ситуація, коли після кількох аварій на залізниці, зокрема, настільки масштабної як у Львівській області, не було проведено навіть службового розслідування щодо діяльності міністра транспорту і зв'язку, а генеральний директор "Укрзалізниці" не притягнутий до відповідальності.

"Ми будемо ініціювати створення спільної комісії з аналізу аварійних ситуацій, складеної з представників Секретаріату та Уряду, ЦОВВ, яка має представити висновки для Президента та Кабміну", – йдеться у заяві.

Секретаріат президента наголошує, що "діяльність" Рудьковського підштовхує до необхідності внесення змін до закону "Про Кабінет Міністрів" щодо встановлення певних кваліфікаційних вимог до осіб, які претендують на зайняття посад міністрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування