Кінах вже готується підставити Мороза

П'ятниця, 3 серпня 2007, 15:25

Лідер Партії промисловців і підприємців Анатолій Кінах не знає, чи будуть депутати Верховної Ради V скликання від ПППУ брати участь у позачерговій сесії парламенту.

Про це він заявив на брифінгу в п'ятницю, повідомляє Ліга.

При цьому Кінах підкреслив, що зараз його турбує не стільки позачергова сесія, скільки легітимність дострокових виборів.

"Мова йде в першу чергу, на мій погляд, не про позачергову сесію, а про те, щоб, вступаючи в кампанію з дострокових виборів до парламенту, у нас не було сумнівів у легітимності цього процесу - як у відповідності вимогам Конституції розпуску парламенту, так і у відповідності виборчої кампанії вимогам законодавства України", – сказав він.

Також лідер ПППУ пояснив, що коли він говорить про необхідність якнайшвидшого поновлення роботи парламенту, то він має на увазі можливість такого поновлення в тому числі і за результатами дострокових виборів.

"Коли я вимагаю, щоб у стислий термін була відновлено ефективна, відповідальна і високопрофесійна взаємодія в трикутнику президент - Верховна Рада - Кабінет Міністрів,  це питання є одним з найбільш важливих в Україні. Яким чином - у тому числі я не виключаю, що це буде зроблено шляхом дострокових виборів до парламенту", – зазначив Кінах.

Раніше спікер Олександр Мороз підписав розпорядження про скликання позачергової сесії парламенту V скликання, яка була запланована на вівторок, 31 липня.

Однак на своєму засіданні в понеділок, 30 липня, керівники депутатських фракцій вирішили перенести засідання позачергової сесії на наступний тиждень і провести його 7-10 серпня.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування