НУ-НС піде в МВС і СБУ за "репресії" Черновецького під "покровительством" Регіонів

П'ятниця, 3 серпня 2007, 15:34

Блок "Наша Україна – Народна Самооборона" розцінює рішення Шевченківського райсуду Києва щодо звільнення члена "Нашої України" Олександра Сотникова з посади голови Дніпровської райради, як політичне замовлення мера Києва Леоніда Черновецького та Партії регіонів.

Як стверджується в заяві блоку, оприлюдненій прес-службою НУ-НС, Шевченківський райсуд Києва 2 серпня скасував рішення Дніпровської райради від 20 квітня 2006 року про обрання Сотникова головою цієї райради та зобов’язав Черновецького дати в секретаріат президента подання про його звільнення "на основі формальних підстав".

"Ми переконані, що справжньою метою кадрових чисток, які розпочалися в Києві, є створення плацдарму для масштабних фальсифікацій та застосування адміністративного ресурсу київською владою на позачергових виборах 30 вересня", - заявляє НУ-НС.

"Переконані, що такі дії Черновецького та Партії регіонів є відповіддю на принципову позицію наших політичних сил щодо відставки київської влади, яка заплямувала себе необґрунтованим підвищенням цін на житлово-комунальні послуги, розкраданням земель та бюджетних коштів при здійсненні державних закупівель тощо", - йдеться в заяві.

При цьому представники НУ-НС стверджують, що Черновецький та Партія регіонів "складають міцну зв’язку у київській міській раді".

"Сьогодні київська влада спільно з політичними покровителями з Партії регіонів вдається до прямих політичних репресій та криміналу. Зокрема, ми глибоко обурені фактом побиття та нанесення тяжких тілесних ушкоджень члена виборчого штабу "Нашої України – Народної Самооборони" депутата Київради Зоряна Шкіряка", - заявляє демблок.

"Цей інцидент стався 1 серпня, але уже сьогодні він є непоодиноким. Аналогічні випадки мають місце в багатьох регіонах країни", - додається в документі.

НУ-НС застерігає Черновецького "від продовження практики політичних чисток" у Києві.

"Ми... не допустимо перетворення столиці на кримінальний центр і осередок фальсифікацій зразка 2004 року, коли побиття та переслідування політичних опонентів займали чільне місце в арсеналі влади в її боротьбі з демократичними силами", - йдеться в заяві.

"Ми також звертаємося до МВС та Служби безпеки з вимогою негайного розслідування нападу на Зоряна Шкіряка та покарання причетних не лише до виконання, але й замовлення злочину", - додає НУ-НС.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...