Незважаючи на бойкот, людина Мороза в ЦВК продовжує бурхливу словесну діяльність

П'ятниця, 3 серпня 2007, 16:19

Представник Соцпартії у ЦВК Олександр Чупахін звинувачує інших членів ЦВК у сприянні неконституційним процесам, якими він продовжує називати проведення позачергових парламентських виборів.

"Дії Центральної виборчої комісії щодо організації та проведення позачергових виборів народних депутатів, на мій погляд, є не тільки протиправні, а й призведуть до зміни конституційного ладу в Україні", - сказав Чупахін на початку засідання ЦВК у п’ятницю.

Він пояснив свою позицію тим, що в указі президента про призначення виборів не розтлумачено підстав для дострокової втрати повноважень Верховною Радою.

Крім цього, за словами Чупахіна, Печерський райсуд, який зобов’язав ЦВК брати до розгляду документи для формування окружних та дільничних комісій за підписом Юлії Тимошенко, "таким чином встановив, що вона є головою фракції БЮТ".

При цьому він, посилаючись на ухвалу суду, додав, що оскільки обов’язки голови фракції не може виконувати особа, яка не є народним депутатом, то рішення з’їзду БЮТ щодо припинення повноважень їхніх депутатів "не має юридичних наслідків і у Верховній Раді є більше 300 депутатів".

Водночас Чупахін констатував, що рішення про обнулення списків опозиційних сил після набуття чинності новим законом про вибори не може ухвалити будь-яка інстанція.

Тому, на його думку, "ЦВК зобов’язана визнати обраними наступних кандидатів (в депутати від БЮТ) по списках".

Крім того, за словами Чупахіна, не існує факту юридичного підтвердження неповноважності Верховної Ради, а президент не має повноважень давати відповідні юридичні висновки.

У зв’язку з цим він вважає, що вибори є неконституційними і призведуть до того, що будуть "існувати дві легітимні Верховні Ради".

На відміну від засідання у четвер, Чупахін оприлюднив свою заяву про те, що не буде брати участі в голосуваннях ЦВК, до його початку.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...