Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ВИМАГАЄ ПЕРЕВІРИТИ АЗАРОВА НА КОРУПЦІЮ

П'ятниця, 3 серпня 2007, 18:04

Президент Віктор Ющенко наполягає на проведенні службових розслідувань низки фактів використання коштів центральними органами виконавчої влади.

Ідеться про належну оцінку дій керівництва Міністерства фінансів, повідомляє прес-служба президента.

У своєму листі до прем’єр-міністра Віктора Януковича президент відзначив кілька підстав для проведення таких службових розслідувань.

Він зокрема нагадав, що у держбюджеті-2007 для Мінфіну передбачено 3,5 млн. грн. на заходи по боротьбі з корупцією – відповідно до постанови уряду від 14 березня 2007 року зазначені кошти мають використовуватися уповноваженою громадською організацією, визначеною за результатами відкритого конкурсу.

У конкурсі ж, проведеному міністерством 22 травня, взяли участь представники лише двох громадських організацій – "Антикорупційний форум" та "Національний комітет боротьби з корупцією" – при тому, що в Україні налічується понад двісті громадських утворень подібного спрямування.

Переможцем стала ВГО "Антикорупційний форум", заснована у грудні 2001 року за ініціативою Миколи Азарова, який на той час очолював Партію регіонів та обіймав посаду Голови Державної податкової адміністрації.

"Виникають сумніви щодо прозорості проведеного конкурсу, а в кінцевому результаті і ефективності використання зазначених коштів, оскільки керівник Міністерства фінансів України пов'язаний особистими та партійними зв'язками з організацією, що стала переможцем конкурсу", – відзначив президент.

На переконання Ющенка, особиста участь першого віце-прем'єр-міністра, міністра фінансів Азарова та інших відповідальних працівників Мінфіну у непрозорій схемі розподілу бюджетних коштів "піддає сумніву наміри уряду боротися з корупцією, оскільки дискредитується сама ідея залучення громадських організацій до цього процесу".

У цьому контексті президент нагадав, що Азаров також є співголовою Ради з питань забезпечення реалізації в Україні порогової програми корпорації "Виклики тисячоліття" щодо зниження рівня корупції.

"У іноземних партнерів уже сьогодні виникають побоювання щодо спроможності української влади реалізувати цю програму і подолати "корупційний поріг"", – відзначив Ющенко.

Говорячи про Мінфін, президент, окрім того, відзначив, що значна частина працівників відомства, крім основного місця роботи, була оформлена за сумісництвом у Науково-дослідний фінансовий інститут Міністерства та в комерційні структури, які укладали з ним договори без відпрацювання робочого часу за місцем оформлення.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування