Януковичу сподобалося жити за новою Конституцією

Субота, 4 серпня 2007, 10:15

Прем’єр-міністр Віктор Янукович вважає, що конституційна реформа "пройшла випробування".

"Взаємодія Кабінету міністрів і парламенту стала головним випробуванням для конституційної реформи… Сьогодні вже можна впевнено констатувати, що це випробування реформа пройшла", — заявив він у своїй статті, опублікованій у суботу в "Дзеркалі тижня".

На його думку, реформа наблизила Україну до створення "системи ефективного управління державою, максимально наближеної до світових норм демократії".

Разом із тим прем'єр визнав, що адаптація інститутів державної влади до нових конституційних і політико-правових умов парламентсько-президентської системи "була непростою і, найчастіше, хворобливою".

Ускладнили цей процес, на його думку, представники опозиції. "Радикально налаштовані представники опозиції, замість конструктивного діалогу та співробітництва, віддали перевагу мові ультиматумів та політичній дестабілізації. На превеликий жаль, за ними в цьому пішов і глава держави", — підкреслив Янукович.

Він також вважає, що програма антикризових дій була повністю виконана його урядом за перших п'ять місяців роботи, і вже з початку 2007 року Кабмін займається забезпеченням економічного зростання, яке, у свою чергу, повинне гарантувати "неухильне підвищення соціальних стандартів для населення".

За словами прем'єра, цього року збільшилися витрати бюджету на соціальні потреби, понижено рівень заборгованості по зарплаті, розпочато поетапне підвищення зарплат і пенсій.

При цьому він наголосив: "Незважаючи на нестабільність політичної ситуації та низку негативних економічних чинників, ми впевнено утримуємо інфляцію в раніше запланованих межах".

"Крім того, уряд тримає під контролем ціни на харчові продукти та товари першої необхідності", — запевнив прем'єр, відзначивши "рішучі" дії уряду в питанні продовольчої безпеки країни.

Так, за його словами, встановлення квот на експорт зерна було націлене на стабілізацію ситуації на продовольчому ринку і захист інтересів мільйонів жителів країни. Критику здійснених урядом неринкових заходів з боку опозиції Янукович назвав "спробами популістів заробити собі додаткові політичні бали".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News